سایز جوراب واریس را چگونه انتخاب کنیم؟

انتخاب سایز جوراب واریس

در این بخش از سایت فروش عمده جوراب الیت قصد داریم تا شما را با چگونگی انتخاب سایز جوراب واریس راهنمایی کنیم تا بتوانید سایز درست را برای خود انتخاب کنید.

راهنمایی انتخاب سایز جوراب واریس

واریس از شایع‌ترین مشکلات عروقی محسوب می‌شود و حدودا ده الی بیست درصد از جمعیت جهان مبتلا به واریس هستند. این بیماری در زنان بیشتر از مردان مشاهده شده است و سن شیوع آن چهل الی پنجاه سالگی می‌باشد.

روش‌های مختلفی برای درمان واریس وجود دارد که با توجه به شدت واریس متغیر است. لیزر داخل عروقی، درمان به شیوه RF، اسکلروتراپی، ورزش و رژیم غذایی کم نمک از درمان‌های متداول واریس هستند. موثرترین و قدیمی‌ترین درمان واریس خفیف برای افرادی که ورید واریسی دارند، استفاده از جوراب‌های واریس است.

جوراب‌های واریس به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با اعمال فشار به وریدهای واریسی باعث بهبود جریان خون در پاها می‌شوند. استفاده از جوراب واریس مناسب، علاوه بر بهبود گردش خون به کاهش درد و ورم پاها در بیماران مبتلا به واریس کمک می‌کند.

جوراب واریس در قسمت قوزک پا تنگی بیشتری نسبت به سایر قسمت‌های پا دارد. این تنگی که به سمت زانو گشاد می‌شود باعث افزایش گردش خون از پایین پاها به سمت قلب شده و جریان خون را افزایش می‌دهد.

جوراب واریس در صورتی باعث درمان واریس می‌شود که سایز مناسبی داشته باشد. جوراب کالا در این مقاله به بررسی مهم‌ترین نکات برای انتخاب سایز مناسب جوراب واریس می‌پردازد. آگاهی از این نکات به شما برای تعیین سایز جوراب واریس کمک خواهد کرد، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

انتخاب سایز جوراب واریس

جوراب واریس از جوراب‌های فشاری محسوب می‌شود یعنی زمانی باعث درمان واریس می‌شود که فشار مناسبی به وریدهای واریسی اعمال کند. فشار مناسب جوراب واریس تابع سایز مناسب آن است.

عدم درمان واریس و مشکلات وریدی، کاهش طول عمر جوراب و بیرون آمدن جوراب به هنگام راه رفتن از مشکلاتی است که به دلیل نامناسب بودن سایز جوراب واریس اتفاق می‌افتد.

برای انتخاب سایز جوراب واریس ابتدا باید پای خود را اندازه بگیرید. برای این کار از متر پارچه‌ای کمک بگیرید و مراحل زیر را مطابق تصویر انجام دهید.

راهنمای انتخاب سایز جوراب واریس

راهنمایی انتخاب سایز جوراب واریس

  • کف پا را روی زمین صافی قرار دهید، متر پارچه‌ای را مطابق تصویر دور مچ پایی که مبتلا به واریس است قرار دهید. عددی را که متر پارچه‌ای نشان می‌دهد به عنوان دور مچ پا یادداشت کنید. دقت کنید که متر به خوبی به دور مچ شما چسبیده باشد و آزاد نباشد.
  • روی صندلی یا مبل مناسبی بنشینید و کف پای خود را روی سطح صاف یا زمین مسطح قرار دهید. با استفاده از متر پارچه ای قسمت cD را اندازه‌گیری کنید. این اندازه را به عنوان دور زیر زانو یادداشت کنید.
  • صاف بایستید و پاهای خود را کنار هم قرار دهید. با متر پارچه‌ای قسمت cG را اندازه‌گیری کنید. این اندازه را به عنوان دور انتهای ران یادداشت کنید.

برندهای مختلف جوراب واریس از موارد مختلفی برای تعیین سایز جوراب استفاده می‌کنند. دور ساق پا، دور زیر زانو و دور نیمه ران از مواردیست که ممکن است برای انتخاب سایز جوراب واریس به آن نیاز داشته باشید.

معمولا با استفاده از سه آیتم دور مچ، دور زیر زانو و دور انتهای ران می‌توانید سایز جوراب واریس مناسب خودتان را از جدول پیدا کنید.

جدول سایز جوراب واریس

بهترین راه برای انتخاب سایز جوراب واریس استفاده از جدول زیر است.

پس از اندازه‌گیری مواردی که گفته شد، اندازه‌ها را با جدول زیر مطابقت دهید و سایز مورد نظر خود را پیدا کنید.

جدول سایز جوراب واریس

انواع جوراب واریس بر اساس طول

برای انتخاب سایز جوراب واریس، علاوه بر جدول اندازه‌گیری باید اندازه قد جوراب را نیز مشخص کنید. به عبارت دیگر جدول اندازه‌گیری به شما نشان می‌دهد کدام یک از جوراب‌های سایز اسمال، مدیوم، لارج و ایکس لارج مناسب پای شما هستند. پس از انتخاب سایز مناسب، باید قد مناسب جوراب واریس را نیز انتخاب کنید.

جوراب‌های واریس در اندازه و طول‌های مختلفی تولید می‌شوند. طول مناسب جوراب بر اساس محل تجمع وریدهای واریسی تعیین می‌شود. جوراب‌های واریسی مطابق شکل زیر اندازه‌های مختلفی دارند.

انواع جوراب واریس بر اساس طول

این جوراب‌ها به دو دسته کف دار و بدون کف تقسیم می‌شوند. از نظر طول، جوراب‌های واریس به صورت زیر تقسیم بندی می‌شوند.

  • جوراب‌های کف دار زیر زانو AD
  • جوراب‌های کف دار بالای زانو AF
  • جوراب‌های کف دار بالای ران AG
  • جوراب‌های بدون کف زیر زانو BD
  • جوراب‌های بدون کف بالای زانو BF
  • جوراب‌های بدون کف بالای ران BG

برای تعیین سایز جوراب واریس ابتدا به سراغ جدول سایز بروید و پس از انتخاب سایز مناسب، طول مناسب جوراب را با توجه به محل تجمع رگ های واریسی انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر وریدهای واریسی پای شما مطابق شکل زیر است باید از جوراب کف دار بالای زانو AF در سایز مورد نظر خود استفاده کنید.

واریس پا

با توجه به این که بیشتر واریس‌ها در قسمت‌های تحتانی پا مانند مچ و ساق پا قرار می‌گیرند، استفاده از جوراب‌های کف دار زیر زانو رایج‌تر از سایر جوراب‌های واریس است.

در مواقعی که رگ‌های واریسی در قسمت‌های فوقانی پا مانند ران و بالای زانو قرار گرفته باشند و قسمت‌های پایینی پا درگیر واریس نباشد، بهتر است از جوراب‌های بدون کف بالای ران (BG) استفاده کنید.

کلاس فشار جوراب واریس

یکی دیگر از نکاتی که در خرید جوراب واریس باید به آن توجه کنید کلاس فشار جوراب واریس است. جوراب‌های درمانی فشاری بر اساس میزان فشاری که به پا وارد می‌کنند به چهار دسته کلاس A، کلاس یک، کلاس دو و کلاس سه قرار تقسیم می‌شوند. جدول کلاس‌های فشاری جوراب واریس به شرح زیر است:

کلاس فشار جوراب واریس

هرکدام از کلاس‌های فشاری جوراب واریس برای میزان مشخصی از واریس و آسیب دیدگی وریدها مناسب هستند. در ادامه به بررسی خصوصیات کلاس‌های مختلف می‌پردازیم.

کلاس فشار A

میزان فشار تدریجی این کلاس بین ۱۲ تا ۱۵ میلی‌متر جیوه است که نسبت به سایر کلاس‌ها فشار کمتری دارد. کلاس A بیشتر مناسب پیشگیری از اختلالات و مشکلات وریدی می‌باشد و نقش چندانی در درمان واریس ندارد. افرادی که بعد از فعالیت‌های روزانه دچار خستگی و درد پاها می‌شوند می‌توانند از این نوع جوراب‌ها استفاده کنند.

استفاده از کلاس A از ایجاد آمبولی و ترومبوز در بیماران کم تحرک و افرادی که قصد عمل جراحی دارند، پیشگیری می‌کند. همچنین این جوراب‌ها برای پیشگیری از سندرم اکونومی کلاس که در پروازهای طولانی مدت اتفاق می‌افتد، گزینه مناسبی هستند.

پوشیدن جوراب واریس کلاس A برای افرادی که میزان ایستادن یا نشستن آن‌ها در طول روز، بیش از حد مجاز است کاملا ضروری است و مانع ایجاد نارسایی‌های وریدی خواهد شد.

کلاس فشار ۱

این جوراب ها فشاری معادل ۱۸ الی ۲۱ میلی‌متر جیوه به پا وارد می‌کنند و برای پیشگیری از مشکلات وریدی و درمان واریس خفیف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

درمان و پیشگیری از گسترش واریس‌های خفیف در دوران بارداری، پیشگیری از گسترش وریدهای عنکبوتی، درمان نارسایی‌های مزمن وریدی و درمان واریس‌های بدون تورم از کاربردهای جوراب واریس کلاس ۱ محسوب می‌شوند.

کلاس فشار ۲

فشاری که این جوراب‌ها به پا وارد می‌کنند معادل ۲۲ الی ۳۲ میلی‌متر جیوه برآورد شده است. جوراب‌های واریس کلاس ۲ برای درمان واریس‌های کم تورم، ترومبوفلبیت وریدهای عمقی و سطحی، ادامه درمان اسکلروتراپی و جراحی‌های وریدی، نارسایی مزمن وریدی، پیشگیری و کنترل سندرم پست ترومروتیک و درمان تکمیلی در التیام زخم‌های وریدی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کلاس فشار ۳

جوراب واریس کلاس ۳ فشاری معادل ۳۴ الی ۴۶ میلی‌متر جیوه به پاها وارد می‌کند که بیشترین فشار جوراب‌های واریس محسوب می‌شود. از این جوراب‌ها برای درمان واریس شدیدی که ورم قابل توجهی دارد استفاده می‌شود. درمان نارسایی مزمن وریدی پیشرفته، درمان تکمیلی التیام زخم‌های وریدی وخیم، درمان ورم ایجاد شده پس از ضربه و درمان لنف ادم برگشت پذیر از دیگر کاربردهای کلاس فشار ۳ محسوب می‌شوند.

روش پوشیدن جوراب واریس

پوشیدن و بیرون آوردن جوراب واریس کار چندان ساده‌ای نیست و نیاز به رعایت نکاتی دارد. برای پوشیدن درست جوراب واریس به این موارد توجه کنید:

  • صبح‌ها به محض بیدار شدن از خواب، بهترین زمان برای پوشیدن جوراب واریس است زیرا هنگام صبح پاها ورم کمتری دارند و پوشیدن جوراب واریس راحت‌تر خواهد بود.
  • از دستکش نایلونی برای پوشیدن آن استفاده کنید. در بسته بندی بعضی از برندهای جوراب واریس دستکش و جوراب کمکی قرار داده شده است. جوراب کمکی را بپوشید و با کمک کف دست‌ها به آرامی جوراب واریس را بالا بکشید.
  • پس از قرار گرفتن کامل جوراب در پا، جوراب کمکی را از زیر جوراب اصلی بیرون بیاورید.
  • دقت کنید پاشنه پا در جای مناسب جوراب قرار گرفته باشد و جوراب کاملا صاف و بدون چین و چروک باشد.
  • هرگز جوراب واریس را تا نزنید. هنگام خرید جوراب واریس با دقت به طول و سایز آن توجه کنید تا مجبور نباشید به دلیل بلند بودن جوراب، انتهای آن را تا بزنید. جوراب باید کاملا صاف و بدون هرگونه چین و چروکی در پا قرار بگیرد تا به خوبی به وریدهای درگیر واریس، فشار وارد کند.

 

روش بیرون آوردن جوراب واریس

برای بیرون آوردن آن به این شکل عمل کنید:

    • ابتدا دستکش بپوشید
    • با هر دو دست لبه های جوراب را بگیرید و به حالت برعکس به سمت پایین بکشید.
    • جوراب را به آرامی از پا خارج کنید.

روش بیرون آوردن جوراب واریس

روش بیرون آوردن جوراب واریس

روش صحیح شستن جوراب واریس

برای افزایش دوام و طول عمر جوراب‌های واریس، هنگام شستن آن‌ها به این نکات توجه کنید.

  • باید با دست شسته شود، از شستن این جوراب‌ها با ماشین لباسشویی یا حتی مینی واش خودداری کنید.
  • برای شستن جوراب واریس از آب ولرم یا آب سرد استفاده کنید، شستن جوراب واریس با آب گرم خاصیت کشسانی آن را کاهش می‌دهد.
  • هفته ای دو یا سه بار آن را بشویید، کثیف بودن جوراب واریس الیاف کشسانی آن را ضعیف می‌کند.
  • هرگز برای خشک کردن، آن را مقابل نور شدید آفتاب قرار ندهید این کار باعث از بین رفتن استحکام جوراب خواهد شد.
  • برای شستن آن از شامپو یا صابون بچه استفاده کنید، استفاده از شوینده‌های قوی مانند محلول سفید کننده، مایع لباسشویی و پودر لباسشویی به دلیل آسیب به الیاف جوراب، توصیه نمی‌شود.
  • برای خشک کردن آن می‌توانید آن را در هوای آزاد به دور از نور خورشید قرار دهید. قرار دادن جوراب بین دو حوله خشک نیز به خشک شدن آن کمک می‌کند. هرگز آن را اتو نکنید و در معرض حرارت قرار ندهید.
  • هنگام پوشیدن جوراب واریس بهتر است ناخن‌های کوتاه داشته باشید یا از دستکش‌های ظرفشویی استفاده کنید. نخ کش شدن جوراب‌ها باعث کاهش خاصیت کشسانی آن‌ها خواهد شد.

چه مدت می توان از جوراب واریس استفاده کرد؟

جوراب‌های واریس نسبت به جوراب‌های معمولی قیمت بیشتر و طول عمر بالاتری دارند. اگر از جوراب واریس به خوبی نگهداری کنید و نکات لازم برای شست وشوی آن را رعایت کنید و جوراب را از حرارت دور نگه دارید حداکثر شش ماه می‌توانید از آن استفاده کنید.

در مورد جوراب های بی‌کیفیت، این زمان به دو ماه کاهش پیدا می‌کند، همچنین استفاده نامناسب از جوراب‌ها نیز باعث کاهش عمر مفید آن‌ها خواهد شد. به هرحال به محض تغییر شکل ظاهری جوراب واریس، شل شدن و گشاد شدن جوراب و هرگونه تغییری که باعث کاهش فشار جوراب شود جوراب عملا غیر قابل استفاده می‌شود و استفاده از آن نه تنها باعث درمان واریس نخواهد شد بلکه مشکلات دیگری نیز به وجود می‌آورد.

نکات مهم استفاده از جوراب واریس

  • حداکثر زمانی که می‌توانید از جوراب واریس استفاده کنید ۱۶ ساعت در شبانه روز است که باید توسط پزشک تعیین شود. هرگز در طول خواب از آن استفاده نکنید مگر در مواردی که پزشک بنا بر ضرورت این اجازه را به شما داده باشد.
  • بهتر است به صورت منظم از آن استفاده کنید. استفاده نامنظم باعث سختی جوراب‌ها می‌شود و برای پوشیدن آن‌ها دچار مشکل خواهید شد.
  • بهتر است قبل از پوشیدن، پای خود را به خوبی تمیز کنید و هرگونه چربی یا لوسیون را از پای خود پاک کنید، این کار باعث افزایش طول عمر جوراب‌ها خواهد شد.

سایزبندی جوراب سیگواریس

سیگواریس یکی از برندهای مطرح در تولید جوراب‌های درمانی و باندهای کشی محسوب می‌شود. محصولات این شرکت سوئیسی کیفیت بسیار بالایی دارند و مطابق جدیدترین استانداردهای روز طراحی شده اند. جوراب سیگواریس از بهترین جوراب‌های واریس موجود در بازار می‌باشد که در انواع مختلفی تولید می‌شوند. جدول‌های سایزبندی جوراب سیگواریس به شرح زیر است:

راهنمای سایز جوراب سری ترادیشنال

راهنمای سایز جوراب سری ترادیشنال

راهنمای سایز سری کامفورت

راهنمای سایز سری کامفورت

راهنمای سایز کتان

راهنمای سایز کتان

راهنمای سایز سری ترمبو

راهنمای سایز سری ترمبو

راهنمای سایز سری تاپ فاین سلکت

راهنمای سایز سری تاپ فاین سلکت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *